Klaudia Nóra Pálfay csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 150 gr cukor
  • 3 db tojás
  • 120 ml olaj
  • 60 ml víz
  • 180 gr liszt
  • 13 gr sütőpor

 

Elkészítés:

A cukrot összekeverjük a tojással, Az olajat elkeverjük a vízzel , majd hozzákeverjük a cukros tojáshoz. A lisztben elkeverjük a sütőport ,majd ezt is hozzáöntjük a masszához. Alaposan összedolgozzuk , majd formába öntjük és tetszés szerinti gyümölccsel megszórjuk. 180 fokon kb. 40-50 perc alatt készre sütjük.

Tipp:

Készíthetjük nádcukorral, kókuszvirág cukorral, mézzel, nyírfacukorral, eritrittel .
Olajat is kiválthatjuk vajjal, kókuszolajjal vagy napraforgó olajjal is.
A sütőport helyettesíthetjük szódabikarbónával.
Ha túl lédús gyümölcsöt választunk , akkor vizessé tehetik a tésztát.

Pin It on Pinterest

Share This