Nyirőné Sebestyén Erika csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 18 dkg liszt
  • 1 tojássárgája
  • 3-4ek olíva olaj
  • 2 közepes méretű főtt burgonya
  • 0,5dl langyos tej
  • pici cukor
  • 1,5 dkg élesztő

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk. A burgonyát megfőzzük és langyosan átnyomjuk krumplinyomón. A hozzávalókból tésztát gyúrunk majd kinyújtjuk. Arra figyeljünk, hogy ne nyújtsuk túl vékonyra, mert akkor szép ha nem lapos. A tetejét berácsozzuk késsel majd pogácsa formára szaggatjuk.180 fokos sütőben addig sütjük,  míg szépen megpirul a teteje és az alja is.

Tipp:

A pogácsák tetejét megkenhetjük tojással és szórhatunk rá reszelt sajtot is.

Pin It on Pinterest

Share This