Harmathné Karakás Márta csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:
  • 20 dkg tökpüré
  • 13 dk liszt
  • csipet só
  • ½ tk szódabikarbóna
  • ½ tk sütőpor
  • ½ tk őrölt szegfűszeg
  • ½ tk őrölt fahéj
  • ½ tk őrölt szerecsendió
  • 3 tojás
  • 20 dkg cukor (mostanában 15-re csökkentettem és úgy is jó)

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • ízlés szerint porcukor
  • ½ citrom vagy narancs leve
  • 1 citrom vagy narancs reszelt héja
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt 175ºC-ra. Terítsünk egy konyharuhát a pultra ás bőségesen szórjuk meg porcukorral. Ezzel fogjuk feltekerni a tekercset, fontos, hogy ne ragadjon a konyharuhához – de így is kicsit hozzáragad sajnos. Keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket. A tojásokat és a cukrot robotgéppel verjük habosra addig, míg kivilágosodik, adjuk hozzá a tökpürét, és ezzel is verjük tovább. Adjuk hozzá a lisztes keveréket, forgassuk össze, és terítsük a tepsibe. Süssük 15-18 percig, vagy amíg a teteje rugalmas nem lesz. Borítsuk az előkészített konyharuhára, és húzzuk le róla a sütőpapírt. Tekerjük fel a konyharuhával együtt, majd tegyük rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni. Közben keverjük ki a mascarponét a citromlével, a -héjjal és a porcukorral. Ha teljesen kihűlt a tészta, óvatosan tekerjük ki, ha odaragadt, szedegessük le a konyharuháról, majd kenjük meg az egészet a krémmel úgy, hogy a legvégén hagyjunk ki kb. 1 cm-t. Tekerjük fel, a krém úgyis odanyomódik a végére. Csomagoljuk műanyag fóliába, hogy egyben maradjon, és tegyük a hűtőbe legalább 2 órára. Ennyi idő alatt már eléggé megdermed, hogy szeletelni lehessen.

Pin It on Pinterest

Share This