Gergán Adrienn csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 2 bögre liszt
  • 0,5 bögre víz
  • 150 g vaj
  • 0,5 kiskanál ecettel fel futtatott szódabikarbóna
  • 1 kg alma

Krémhez:

  • 1 bögre tejföl
  • 1 bögre cukor
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés:

Tegyük egy tálba az átszitált lisztet és dörzsöljük el benne a vajat. Öntsünk hozzá meleg vizet, tegyük bele a felfuttatott szódabikarbónát és gyúrjuk össze a tésztát. Egy puha, nem túl ragadós pitét kell kapnunk. Kenjünk ki olajjal egy sütőformát és tegyük bele a pitét. Tisztítsuk meg az almát és távolítsuk el a magját, ezután vágjuk vékony szeletekre és rakjuk rá a pitére.

Készítsük el a krémet: az összes hozzávalót keverjük össze kézi robotgéppel és az elkészült krémet tegyük rá az alma szeletekre. Süssük a pitét előmelegített sütőben 200 fokon 40 – 45 percet. Amikor megsült hagyjuk kihűlni, a tetejét megszórhatjuk porcukorral.

Tipp:

A cukorból kevesebbet is használhatunk, de akár lehet barna cukor vagy nádcukor is. A krémhez keverhetünk egy kis fahéjat ízlés szerint , mert remekül illik az almához.

Pin It on Pinterest

Share This