Gyöngyösi Andrea csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
2 csomag eper pudingpor
9 dl tej
5 csomag vaníliás cukor
5 db tojás
25 dkg porcukor
1 dl étolaj
25 dkg liszt
2 ek kakaópor
1 csomag sütőpor
A tetejére:
1 nagy pohár 20%-os tejföl
3 evőkanál porcukor

Elkészítés:
Az eper pudingot 8 dl tejjel, 4 csomag vaníliás cukorral megfőzzük, majd sűrű kevergetés mellett kihűtjük. A tésztához a 5 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, 1 dl tejjel jól kikeverjük. A lisztbe elkeverjük a kakaóport és 1 csomag sütőport, hozzáadjuk az étolajat. 5 tojás fehérjéből kemény habot készítünk. Ezt hozzákeverjük a már összeállított alapanyagokhoz. Tepsibe tesszük a tésztát, vizes evőkanállal a tetejére szaggatjuk a kihűlt eper pudingot. 180 fokon tűpróbáig sütjük. A tejfölbe elkeverünk 3 ek porcukrot és a még meleg tésztára kenjük.

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: https://itunes.apple.com/hu/app/man%C3%B3-men%C3%BC/id1355595007?l=hu&mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myitsolver.manomenu

Pin It on Pinterest

Share This