Gyöngyösi Andrea csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
25 dkg liszt
20 dkg porcukor
4 tojás
1 vaníliáscukor
1 dl olaj
1 dl víz
½ cs sütőpor
Jó minőségű csokoládé

Elkészítés:
A tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral és a vaníliáscukorral, majd lassan felváltva öntögetjük bele a vizet és az olajat. A lisztbe elkeverjük a sütőport és belekeverjük a masszába. A tojás fehérjéből kemény habot készítünk ezt is belekeverjük a masszába. A csokit feltörjük kisebb darabokra és a felét belekeverjük a tésztába a másik felét miután beleöntöttük a muffin formába belenyomkodjuk a tészta tetejébe. A formát vajjal kikenjük és lisztezzük. Tűpróbával kb 30 percig sütjük.
Tipp: A tetejére csokimázat, csokipudingot vagy tortabevonót lehet tenni, de készíthetjük kinder csokoládéval is.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This