Vadászné Hochstein Mónika csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 2 csomag baba keksz (hosszúkás kb.60 db)
  • 0,5 kg túró
  • 1/2 pohár joghurt
  • 1 őszibarack
  • 10 dkg nádcukor

Díszítéshez:

  • őszibarack
  • tortakrém

Elkészítés:

Az összetevőket turmixba tesszük és jól összedolgozzuk,hogy jó krémes legyen. A keksz 1/3-át tálcára tesszük szorosan egymás mellé és a krémmel megkenjük,majd a tetejére még egy sor kekszet rakunk,majd krémet rá és kekszet ismét. A torta alapunkat betesszük a hűtőbe egy éjszakára, hogy a keksz kellőképpen megpuhuljon. Rajzoljunk egy macit egy lapra és vágjuk ki,majd tegyük a  torta tetejére, így késsel körbe tudjuk vágni. A maradék krémmel megkenjük a tetejét és az oldalát is. Díszítéshez is az alap krémet használjuk őszibarackot adunk hozzá többet,hogy sárgább legyen, majd egy zacskóba tesszük és így  megrajzoljuk a maci  fejét, kezeit és lábait is.

Tipp:

Ha van maci formánk a torta elkészítése sokkal egyszerűbb, mert mindent a maci formába teszünk a leírtak alapján, végül pedig díszítjük.

Pin It on Pinterest

Share This