Nyirőné Sebestyén Bernadett csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1,5dl langyos cukros tej
  • 1 tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 2 ek étolaj
  • csipet só
  • 3 evőkanál cukor
  • egy vaníliás cukor

 

Elkészítés:

Élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk amit ketté veszünk. Az egyik felébe annyi kakaóport gyúrunk,hogy szép kakaós színe legyen. Kinyújtjuk a kakaós tésztát,majd rá nyújtjuk a fehéret is. Egy pizza vágó segítségével ujjnyi vastag csíkokat vágunk. Feltekerjük és szilikon muffin formába tesszük a kis csigákat és ott kelesztjük kb. 20percig. Előmelegített légkeveréses sütőben 160 fokon kb. 20 percig sütjük. Mielőtt betesszük a sütőbe,locsoljuk meg kevés cukros tejjel a muffinkák tetejét. Mikor könnyedén kijönnek a formából már készen is vannak.

Pin It on Pinterest

Share This