Hozzávalók:

2 evőkanál rizspehely

4 evőkanál zabpehely

1 alma

1 szál rebarbara

1 kávéskanál nyírfacukor

1 pohár bio natúr joghurt

csipetnyi fahéj

¾ bögre víz

 

Elkészítés: A vizet feltesszük forrni egy edénybe. Ha felforrt, hozzáadjuk a zabpelyhet , hagyjuk felforrni, majd kb 1-2 perc után hozzátesszük a rizspelyhet, és lezárjuk. Fedőt teszünk rá és félretesszük puhulni. Közben a rebarbarát megpucoljuk / kés segítségével lehúzzuk a megvastagodott szár részt /, kisebb darabokra vágjuk. Az almát is meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és felkockázzuk. A rebarbarát és az almát a fahéjjal megpárolom. / Nem kell sokáig párolni, mert mindkettő nagyon hamar elkészül /. Ha kész, botmixerrel aprítsuk össze, és keverjük hozzá a nyírfacukrot. Az elkészült megdagadt pempőről vegyük le a fedőt és keverjük el a joghurttal. Tegyük a joghurtos masszát tálkába, és a tetejére kanalazzunk az öntetből

Pin It on Pinterest

Share This