Dereginé Gál Bernadett csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 20 dkg puha vaj
  • 1 bögre kristálycukor (16 dkg)
  • 1 tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1-2 teáskanál vanília kivonat, vagy aroma, esetleg egy csomag vaníliás cukor (10-12 g)
  • 3 bögre fehér finomliszt (38 dkg)

 

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 170-180 fokra, alul-felül sütésre. A cukrot kikeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást is. Ezután hozzámérjük a többi hozzávalót is, és egy villával nagyjából összekeverjük, majd kézzel néhány laza mozdulattal szépen összeállítjuk a tésztát. Tényleg csupán egy-két perc, tilos túldolgozni! Vékonyan lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát körülbelül négy milliméter vastagra, majd kiszúrókkal tetszőleges formákat szaggatunk a tésztából, melyeket sütőpapírral bélelt vagy kivajazott sütőlemezre sorakoztatunk. Szellősen tegyük őket!Nyolc perc alatt készre sütjük őket. Ekkor még nyersnek tűnnek, de nem azok. Ne bizonytalanodjunk, egy-két perc hűlés után megszilárdulnak és elérik a tökéletes állagukat! Az aljának is fejérnek kell maradnia, nem kaphat színt, mert akkor kiszárad!Tetszés szerint díszítsük.

Pin It on Pinterest

Share This