Dobrovics Dalma csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
Riszpudinghoz
250 ml víz
20 ml tej
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só
200 g kerekszemű rizs
1 ek vaj
100 ml tejszín
2 db tojás sárgája
50 g cukor
Eperpüréhez
300 g eper
2 ek barna cukor
1 db citrom facsart leve

Elkészítés:
A tejet és a vizet feltesszük forrni, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, sót. Ha már forró, beleöntjük a rizst és kevergetve puhára főzzük, végül belekeverjük a vajat, hogy még krémesebb legyen. Közben a tejszínt elkezdjük melegíteni. A két tojássárgáját kikeverjük a cukorral, és folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a meleg vajas tejszínt. Ha kész a rizs, hozzácsurgatjuk a tejszínes keveréket, alaposan összekeverjük, egy utolsót melegítünk rajta. Az epreket feldaraboljuk, és a barna cukorral összeforraljuk. Nyomunk bele egy kevés citromlevet, majd egy krumplinyomóval pürésítjük az egészet. A rizspudingot tálkákba kanalazzuk, jól megpakoljuk a tetejét az eperpürével.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS / APPLE

ANDROID

 

Pin It on Pinterest

Share This