Fejes Anita csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 4 tojàs szétvàlasztva
  • 2 ek kakaópor
  • 2 ek liszt
  • 4 ek cukor

Elkészítés:

A tojàsokat szétvàlasztjuk, a fehérjét kemény habbà verjük, a sàrgàjàt kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, kakaóval és beleforgatjuk a habot. Sütőpapíros nagy lapos tepsibe simítjuk. Alsó-felső sütésen  180°C –on kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Ha a kakaóport kihagyjuk, akkor  4 ek. lisztet tegyünk még a masszához.  Miután megsült kivesszük a sütőből és rögtön ráborítjuk egy szilikonos nyújtólapra. Megkenjük rögtön a lekvárral kézzel felcsavarjuk a keskenyebb végénél kezdve a téglalapnak.

Tipp:

Ne tekerjük túl szorosan , mert a lekvár kijön belőle és el is törhet a piskóta lapunk. Lehet túrós-joghurtos krémmel is tölteni, csak kell bele 1 pici zselatin. Ezen kívül sós verzióban is el lehet készíteni: tejszínes-gombàs töltelékkel, csirkével.

Pin It on Pinterest

Share This