Nyírőné Sebestyén Erika csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
30 dkg liszt
1,5 dl langyos tej
2 dkg élesztő
fél dl étolaj
7 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
Pici reszelt citromhéj
2 ek kakaópor (kakaós részhez)
Tojás a lekenéshez.

Elkészítés:
Élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Ketté vesszük és az egyikhez hozzágyúrjuk a kakaót is.(jobban hozzá lehet gyúrni ha egy evőkanál tejet is adunk a kakaóporhoz) Kinyújtjuk egyesével a két tésztát kör alakúra egymásra fektetjük a két kör tésztát és picit így együtt is nyújtunk rajtuk. Felvágjuk cikkekre és egyesével feltekerjük őket. Tojássárgájával lekenjük így kelesztjük őket 30 percig. Majd 180 fokon alsó felső sütési módon megsütjük. (20-25 perc)

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This