Tóth-Csontos Csilla csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg hideg vaj
Csipet só
3 ek. cukor
1,5 tk. sütőpor
1 tojás
1 tojás sárgája
Kevés tejszín (vagy tejföl)
Töltelékhez:
1 kg meggy kimagozva
4-5 ek. cukor
1 mk. őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
1 vaníliás pudingpor

Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a hideg, apró kockára vágott vajjal, majd elkeverjük a sóval, cukorral, sütőporral. Hozzáadjuk a tojást és a tojás sárgáját. Gyors mozdulattal összeállítjuk a tésztát, ha szükséges kevés tejszínt is adunk hozzá. Fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Míg hűl, elkészítjük a tölteléket. A kimagozott meggyet megcukrozzuk, és kicsit állni hagyjuk, hogy levet engedjen. A levet leszűrjük, ha nincs 3 dl, akkor vízzel kipótoljuk. A levet elkeverjük a pudingporral, majd felfőzzük. Amikor besűrűsödött elzárjuk alatta a lángot, belekeverjük a meggyet, a fahéjat és a reszelt citromhéjat. Elővesszünk egy kb. 28x38 cm-es tepsit. A tészta felét kinyújtjuk, és a tepsibe terítjük. Meghintjük kevés zsemlemorzsával, majd elterítjük rajta a tölteléket. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és derelyevágóval csíkokra vágjuk. Berácsozzuk a meggy tetejét. Lekenjük a tésztakészítés során kimaradt tojásfehérjével, majd 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk kb. 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This