Vető-Szabó Timea csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
3 ek liszt
½ dl tej (kókusztej)
1 ½ cs.vaníliáscukor
3 csipet só
3 tojás
Porcukor szóráshoz
Pici olívaolaj a sütéshez
Almaszósz vagy ribizli lekvár

Elkészítés:
A lisztet és a tejet habverővel kikeverjük, majd a tojásokat, sót, vaníliás cukrot hozzáadva újra kikeverjük, úgy hogy jó sima legyen. Az olajat a serpenyőben előmelegítjük, majd beleöntjük a kikevert masszát. Lefedve először minimumon, majd kb 1 perc múlva maximumon sütjük. Figyelni kell, mert hamar megsül. Aztán megfordítjuk és a másik felét is ugyanígy megsütjük. Ha meg sült akkor még a serpenyőben kis darabokra szaggatjuk fakanállal, meghintjük porcukorral és még pár másodpercig pirítjuk. Almaszósszal vagy ribizli lekvárral tálaljuk.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This