Dohóczkiné Haraszti Judit‎ csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
25 dkg liszt
12,5 dkg lágy vaj
15 dkg porcukor
1 citrom
1 tojás
1 tk vanília kivonat vagy vaníliás cukor
1 kk szódabikarbóna
1 csipet só

Elkészítés:
A lágy vajat a cukorral alaposan összekeverjük, hozzáreszeljük az alaposan megmosott citrom héját, hozzáfacsarjuk a levét. Mehet bele a tojás, a vanília kivonat, a csipet só és a szódabikarbóna, ezzel is elkeverjük, majd a lisztet is hozzádolgozzuk. A masszát egy teáskanállal kiporciózzuk, vagy kézzel diónyi golyókat formázunk belőle, és egymástól kicsit távolabb rakosgatjuk egy sütőpapíros tepsibe. 180 fokos sütőbe toljuk, és 12 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a széle már aranylik egy kicsit, de a teteje még érintésre kicsit puha: Kihűlés közben meg fog szilárdulni, kívül ropogós, belül nagyon finom omlós lesz.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This