Évi Balogh-Wágner csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 3 körte
  • 3 tojás
  • 1 bögre liszt ( akár zabliszt is lehet)
  • 1 bögre cukor ( használhatunk barnacukrot, nádcukrot is)
  • fél bögre olaj
  • 1 dl tej
  • fél csomag sütőpor

Elkészítés:

A körtéket héj nélkül  vágjuk vékony szeletekre. A tojást keverjük fehéredésig a cukorral, adjuk hozzá a tejet, az olajat, majd a sütőporral vegyített lisztet. Szórhatunk még a tésztába mazsolát, diót vagy mandulát. Keverjük a masszát homogénné.

Egy közepes tepsi alját vajazzunk ki, majd béleljük ki a körteszeletekkel, és öntsük rá a masszát. Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük 180 fokon körülbelül 20-25 percig. Ha megsült, akkor hagyjuk kihűlni, majd borítsuk ki úgy, hogy a körtés része kerüljön felfelé.

Pin It on Pinterest

Share This