Kiss Katalin csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • kb 30 dkg babakeksz (darálva, illetve amennyit felvesz, hogy nyújtható legyen)
  • 2 ek csapott holland kakaópor
  • 1 db érett banán
  • kevés cukor(nád vagy por, ki mit használ), de el is hagyható a banán miatt
  • kb 1-2 dl tej/növényi tej-nálam zabtej

 

A krémhez:

  • 10 dkg vaj/margarin-nálam Ráma, ez volt itthon elegendő mennyiségben
  • 8 dkg nádcukor..de ez is ízlés szerint
  • 5 dkg kókuszreszelék(+hempergetéshez)

 

Elkészítése:

A banánt jó alaposan törjük össze villával, majd fokozatosan adjuk hozzá a kekszet, kakaóport, tejet, ha szeretnénk adjunk hozzá cukrot.
A puha vajat/margarint a cukorral keverjük össze és kókuszreszelékkel, robotgéppel.
A masszát nyújtsuk ki 3-5mm vastagságú téglalappá, kenjük meg a krémmel és szorosan tekerjük fel. Hempergessük meg kókuszreszelékben.

Tipp/javaslat:

A kekszes alapnál mindig fokozatosan adjunk hozzá mindent, látjuk menetközben mi kell, mi sok.
Tálalás előtt jót tesz neki, ha min. egy órát pihen a hűtőben.

Pin It on Pinterest

Share This