ARANYGALUSKA MUFFIN

recept leírása

Kaiser Katalin csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 2,5 dkg vaj
  • (+5dkg a kenéshez)
  • 1 tojás
  • 1,2 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg dió

Sodóhoz:

  • 4 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 0,5 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 púpozott evőkanál cukor

 

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat, a tojást, a sót és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk,majd fél órát kelesztjük. Ha megkelt 1,5 cm vastagra nyújtjuk és egy 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy 12 db-os muffin formát kikenünk vajjal és beletesszük a kiszaggatott tésztát, majd erre szórjuk a cukros diót, majd egy újabb adag tésztát teszünk rá. A tetejére csipet vajat teszünk. Előmelegített sütőben kb 18-20 perc alatt megsütjük. Míg sül elkészítjük a vanília sodót hozzá. A tojássárgáját egy lábasba tesszük, majd hozzákeverjük a cukrot és a pudingport, majd hozzáöntjük a tejet is. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett összefőzzük.

Hozzávalók

No data was found

Elkészítés lépései

No data was found

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek

Vöröslencsés krémleves

Húsvéti mézeskalács

Töltött répás finomság