Gál-Balogh Kitti csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
175 g búzaliszt
0.5 teáskanál szódabikarbóna
0.5 teáskanál só
60 g vaj
45 g natúr krémsajt
60 g kristálycukor
120 g cukor – aranybarna
1 db tojás
100 g étcsokoládé

Elkészítés:
A lisztet, szódabikarbónát és a sót jól összekeverjük. Egy konyhai robotgépbe habosítsuk fel a vajat, krémsajtot, cukrot, barna cukrot, amíg szép habos lesz. Adjuk hozzá a tojást, és azzal is jól habosítsuk fel. Keverjük hozzá a lisztes keveréket is. Végül pedig a csokoládé cseppeket is keverjük hozzá. Csomagoljuk folpackba a tésztát és tegyük hűtőbe pár órára. A kihűlt tésztából készítsünk golyókat, majd tegyük őket a sütőlemezre elég távol egymástól, hogy tudjanak terülni. 190 C fokra előmelegített sütőben süssük 9-11 percig légkeverés nélkül. Nem szabad, hogy színt kapjanak! Ekkor még olyanok, mint ha nem sültek volna meg teljesen, de valójában már jók! Hagyjuk a lemezen kihűlni őket.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This