Almás lepény
Gergán Adrienn kedves csoporttagunk receptje alapján
Hozzávalók:
Tészta:
- 30dkg liszt
- 1 egész tojás
- 8 dkg margarin vagy vaj
- 7,5dkg kristálycukor
- 2 evőkanál tejföl
- 1/2 csomag sütőpor
Töltelék:
- 8 alma
- fahéj
- ízlés szerint cukor vagy méz
Elkészítés:
Minden tészta hozzávalót összegyúrunk, majd 2 egyenlő részre osztjuk.
Margarinnal vagy vajjal kikent tepsibe a kinyújtott tészta egyik részét beletesszük.
A fahéjjal elkevert reszelt almát ráhalmozzuk, majd ráhelyezzük a tészta másik felét, melyet előzőleg kinyújtottunk.
Tetejét villával megszúrjuk, hogy a gőz távozni tudjon, majd egy egész felvert tojással megkenjük.
190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.