ALMÁS LEPÉNY

recept leírása

Almás lepény 

Gergán Adrienn kedves csoporttagunk receptje alapján
Hozzávalók:

Tészta:

  • 30dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 8 dkg margarin vagy vaj
  • 7,5dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1/2 csomag sütőpor

Töltelék:

  • 8 alma
  • fahéj
  • ízlés szerint cukor vagy méz

 

Elkészítés:
Minden tészta hozzávalót összegyúrunk, majd 2 egyenlő részre osztjuk.
Margarinnal vagy vajjal kikent tepsibe a kinyújtott tészta egyik részét beletesszük.
A fahéjjal elkevert reszelt almát ráhalmozzuk, majd ráhelyezzük a tészta másik felét, melyet előzőleg kinyújtottunk.
Tetejét villával megszúrjuk, hogy a gőz távozni tudjon, majd egy egész felvert tojással megkenjük.
190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók

No data was found

Elkészítés lépései

No data was found

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lépjetek be a Facebook csoportunkba.

További receptek

Csirke nuggets gyerekeknek

keksz babáknak, gyerekeknek

Édesburgonyás babakeksz

lencse bolognai gyerekeknek ebéd ötlet

Lencse bolognai