Almás lepény 

Gergán Adrienn kedves csoporttagunk receptje alapján
Hozzávalók:

Tészta:

  • 30dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 8 dkg margarin vagy vaj
  • 7,5dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1/2 csomag sütőpor

Töltelék:

  • 8 alma
  • fahéj
  • ízlés szerint cukor vagy méz

 

Elkészítés:
Minden tészta hozzávalót összegyúrunk, majd 2 egyenlő részre osztjuk.
Margarinnal vagy vajjal kikent tepsibe a kinyújtott tészta egyik részét beletesszük.
A fahéjjal elkevert reszelt almát ráhalmozzuk, majd ráhelyezzük a tészta másik felét, melyet előzőleg kinyújtottunk.
Tetejét villával megszúrjuk, hogy a gőz távozni tudjon, majd egy egész felvert tojással megkenjük.
190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Pin It on Pinterest

Share This