Vasy Orbán Katalin csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 1 tojást
  • 10 dkg nádcukorral
  • 17 dkg darás lisztet/ rétesliszt
  • fél dl olajat
  • 1 tk (foszfátmentes) sütőport
  • fahéj
  • 3 db alma

 

Elkészítés:

A tojást a nádcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a sütőport, a fahéjat és jól összekeverjük. Ehhez adjuk hozzá az almákat reszelve. Kilisztezett 21x16 cm tálban 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, megkenjük egy kis sárgabarack lekvárral és apróra vagdalt dióval megszórjuk

Tipp:

Az almák levét nem kell kinyomkodni, mert , így lesz “szaftos” a süti. A süti tetejére csokimázat is készíthetünk.

Pin It on Pinterest

Share This