Tej és tojásmentes szülinapi torta

Fcn Andi csoporttagunk által elkészített recept alapján

Hozzávalók (egy 20 cm-es tortaformához)

Tojásmentes piskótához:

  • 2,5 dl 100%-os almalé
  • 12 dkg cukor
  • ½ kezeletlen citrom héja és leve
  • 1 csomag Burbon vanília
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 6 evőkanál étolaj

Elkészítés: Az összetevőket habosra keverjük, majd a kíván formába öntve 170-180 fokon kb 25 perc alatt készre sütjük.

Meggyzselé hozzávalói:

  • 1 üveg magozott meggybefőtt / lehetőleg tartósítószer mentes
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • 2 evőkanál finomítatlan nádcukor
  • ½ mokkáskanál őrölt fahéj (ízlés szerint)

Elkészítés: Pár kanálnyi befőtt lével elkeverjük az étkezési keményítőt, cukrot, és a fahéjat. Kb 2-3 dl befőttlevet felforralunk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük az előzőleg bekevert keményítős folyadékot. Visszatesszük a tűzre, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Ezután hozzákeverjük a félbevágott vagy aprított, magozott meggyhez, hagyjuk kihűlni.

Gesztenyekrém hozzávalói:

  • 18-20 dkg natúr gesztenyepüré
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl zab vagy kókusztej
  • 2 evőkanál finomítatlan nádcukor

Elkészítés: A pudingot elkészítjük a növényi tejjel, majd ha kihűlt hozzákeverjük a cukrot és a gesztenyepürét.

 

A tésztát rétegekre vágjuk, majd váltakozva megkenjük a meggyszósszal, és a krémmel. Kívül a gesztenyés krémmel beborítjuk, majd ízlés szerint díszítjük.

Pin It on Pinterest

Share This