Hozzávalók Cseh-Nagy Klaudia kedves csoporttagunk receptje alapján
Piskóta 
3 tojás
11 csapott ek liszt
1 banán villával összetörve
4 ek víz
3 ek olaj
1 csapott ek szódabikarbóna
10 cm torta forma

Vajkrém: (ez a mennyiség kb 3 ilyen tortára elég!)
200 ml habtejszín
1/2 csomag puding
250 gr vaj

Piskóta:
1. Tojásokat szétválasztjuk / fontos hogy a fehérjébe ne kerüljön picike sárgája sem
2. Csipet sóval a fehérjét kemény habbá verjük
3. Habosra keverjük a sárgáját is majd utána beletesszük a banánt az olajat és a vizet
4. A sárgájába beleszitáljuk a lisztet a szódabikarbónával és elkeverjük
5. A fele fehérjét belekeverjük a sárgájába óvatosan, majd ezután a második adag fehérjét is.
6. Ha kész sütőpapiros formába 180 fokon kisütjük

Vajkrém:


Tejszínt melegítjük, majd hozzáöntjük a pudingport, tömbösödésig kevergejük, majd hagyni kell szobahőmérsékleten kihűlni. Vajat habosítjuk, és hozzákeverjük a kihűlt tejszínes masszát és mehet a díszítés.
Piskóta oldalát is bekentem vajkrémmel, hogy tapadjon a keksz. Tetejére is raktam a krémből, pici áfonyával keverve
(Én raktam bele pici színezéket, hogy passzoljon a fotózáskor, de fehér vajkrémmel fehér szalaggal is nagyon elegáns)

Pin It on Pinterest

Share This