Göröcsné Gereben Réka csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
Tészta:
46 dkg liszt
20 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
1 csipet só
2,5 dl víz
125 ml olaj
2 tk 10%-os ecet
Túrókrém:
50 dkg túró
5 ek tejföl
6 ek mascarpone
5 ek cukor
1 vanilias cukor
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló

Elkészítés:
A cukrot, vaníliás cukrot, ecetet, és az olajat összekeverjük, majd apránként hozzákeverjük a sütőporral és sóval elkevert lisztet. Kivajazott kapcsos tortaformában alufóliával letakarva 180 fokon 20 percig sütjük, majd a fóliát levéve újabb 20 perci sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A krémhez a habtejszínt félkeményre verjük, majd hozzáadjuk a habfixálót és keményre verjük. A többi hozzávalót összedolgozzuk és a felvert habtejszínt apránként hozzáforgatjuk. A krémet a már kihűlt tésztára kenjük. Egy éjszakát pihentetjük, díszítés előtt szedjük csak le a tortaformát.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This