Hozzávalók:

3-4 evőkanál zabpehely vagy rizs,
ízlés szerinti gyümölcs / banán, cseresznye, barack, alma, körte, stb / vagy házilekvár
főzéshez életkornak megfelelően lehet víz, anyatej, tápszer, kókusztej, tej

Elkészítés:

A folyadékot feltesszük főni, majd beletesszük a zabpelyhet. Forrás után levesszük a tűzről és fedő alatt hagyjuk pár percig puhulni. Évszaknak vagy ízlésnek megfelelően ízesítsük gyümölccsel.
Tipp: Télen használhatjuk a nyáron ledarált és lefagyasztott cseresznye, meggy, vagy barack kockáinkat, illetve belecsempészhetünk egy késhegynyi fahéjat is, az édes íz kiemelésére.
Amennyiben tápszert használunk, a főzést sima vízzel végezzük, és miután elhűlt keverjük bele a port, így a vitamintartalom megőrizhető.

Pin It on Pinterest

Share This