Grósz-Baumann Renáta csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 6 dkg vaj
  • 2 ek méz
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1/2 kg liszt

Pudinghoz:

  • 6 dl tej
  • 1,5 puding
  • cukor

Kenéshez:

  • 0,5 dl tej
  • 1ek olvasztott vaj
  • 1 tk cukor

 

Elkészítés:

Az élesztőt cukros tejben megfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalójával összedolgozzuk és hagyjuk kicsit pihenni. Közben elkészítjük a pudingot. Miután megkelt a tészta két részre osztjuk, majd kinyújtjuk és megkenjük a már elkészített pudinggal, feltekerjük és felvágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd megkenjük a tejes, vajas, cukros mártással és készre sütjük. Miután megsült, újra megkenjük a mártással.

Tipp:

Aki szereti és már a babája is eheti mazsolát is tehet a csigákba.

Pin It on Pinterest

Share This