Szabó Katalin csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 1 kocka szoba hőmérsékletű margarin vagy vaj (25 dkg)
  • 1 csipet só
  • 25 dkg zsíros tehéntúró
  • 1 bögre kristálycukor (16 dkg)
  • 2 tojás
  • 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
  • 1 csomag sütőpor (12 g)

 

Elkészítése:
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésre.
A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipet sóval, a cukorral, és a túróval kikeverjük egy mixerrel. Hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet és a sütőport. Kuglóf formába simítjuk a tésztát (ha nem szilikonforma, akkor jól vajazzuk ki!), és tűpróbáig sütjük. ( kb 50 perc)

Pin It on Pinterest

Share This