Szilvás muffin

Végvári Ildikó kedves csoporttagunk receptje alapján

 

Hozzávalók (12 db):

6 dkg vaj/margarin

6 dkg nádcukor vagy ennek megfelelő méz

2 tojás

20 dkg liszt (variáld kedvedre)

1 tk (foszfátmentes) sütőpor vagy szódabikarbóna

1,5 dl tej

1 kk őrölt fahéj

fél citrom héja

25 dkg darabolt szilva (fagyasztott most)

(+ bónusz 5 dkg étcsoki) – elhagyható

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra!

A szilva feldarabolásával szoktam kezdeni, félig fagyosan szoktam ilyenkor felkockázni, úgy nem esik szét és benne marad a leve.

Ma csokis kedvemben voltam, így 5 dkg jó minőségű étcsokit is aprítottam össze (Nagylány most kapja így először).

Jól megmosott kezeletlen citrom héját reszelem.

A puha vajat/margarint jól kikeverem a cukorral, majd a többi hozzávalóval (kivéve szilva!) jó alaposan.

A végén a szilvával már csak finoman keverem át.

30 percig süsd 180 fokon.

Pin It on Pinterest

Share This