Farkas Brigitta csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
80 g sütőtök
160 g édesburgonya
½ cs instant élesztő
1 ek olaj
1 kk ecet
1 csipet só
300 g liszt

Elkészítés:
A burgonyát és a sütőtököt felkockázzuk, megfőzzük, majd összetörjük és hagyjuk kihűlni. Egy tálba teszünk 1 dl langyos vizet, az élesztőt, olajat, ecetet, sót és a kihűlt zöldségeket. Hozzáadunk annyi lisztet, hogy egy puha, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Hagyjuk kelni kb 30 percig. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk, lisztezett kézzel perecformákat készítünk. Folyamatosan lisztezzük, a sütőtök miatt picit ragadósabb a tészta. A sütő aljába egy kisebb edénybe vizet teszünk és kb 20 perc alatt készre sütjük.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This