Mayer Erika csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 1 ek só
  • 2 dl olaj
  • kis cukor
  • 6 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • natúr krémsajt ( töltelék)
  • tojás (a kenéshez)
  • reszelt sajt ( szóráshoz)

 

Elkészítés:

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk , majd a tészta többi hozzávalójával együtt begyúrjuk. Majd kelesztjük a tésztát. Kelesztés után kinyújtjuk és megkenjük natúr krémsajttal, majd feltekerjük a tésztát. Kis cikkelyekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tetejüket kis pihentetés után tojással lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Kb. 175 fokos sütőben készre sütjük.

Pin It on Pinterest

Share This