Reggeli variációk Mészáros-Vígh Éva kedves csoporttagunk receptje alapján

Reggeli variációk / gyümölcsös-joghurtos-zabpelyhes

1. Amikor még elfogadja a zabkását..
2-3 marék aprított gyümölcsöt (áfonya, alma) kb 1.5 dl vízben 2-3 perc alatt picit megpároljuk. (Lehet fele növényi tej, vagy sima tej is) Ehhez adom a kb 1 dl zabpelyhet és folyamatos keverés mellett 1-2 perc alatt kásává főzzük. Ha készen van turmixoljuk és natúr joghurtot keverünk hozzá. Nagyon finom az alma-körte-fahéj variációval is.

2. Főzés nélkül..
Friss gyümölcsöket (banán, alma, körte, áfonya, stb.) 1 kis doboz joghurttal és 2 evőkanál zabpehellyel turmixolunk. 5 percig állni hagyjuk, hogy a zab megszívja magát és kanalazható legyen.

3. Amikor már nem fogad el kanalast, de imádja a szívószálas poharát.. (fogzáskor is jó megoldás)
Friss gyümölcsöket (banán, alma, körte, eper, stb.) 1 kis doboz joghurttal, 1 dl frissen facsart narancslével, 1 evőkanál zabpehellyel turmixolunk. Mesenézés közben jól csúszik 😉

Pin It on Pinterest

Share This