Szép Zsuzsanna csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 1,5 csomag porélesztő
  • 50 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 3 tojás
  • 150 g szobahőmérsékletű vaj
  • reszelt citrom héj
  • 100 ml tej
  • mazsola
  • 1 tojás sárgája a kenéshez

 

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük az élesztővel, a cukrokkal, a sóval, hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Ezután hozzáadjuk a mazsolát is és újra összegyúrjuk. A tésztát hagyjuk 30 percet állni, majd elosztjuk a muffin sütőben es megkenjük tojás sárgájával. 190 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Tipp:
Mivel a mazsola is édesít, a cukor mennyiséget lehet egy picit csökkenteni.

Pin It on Pinterest

Share This