Kiss Katalin csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
35 dkg liszt
2.5 dl tej
2.5 dkg friss élesztő
2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)
1 tk cukor
1 tk só
1-2 ek tej

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a meleg cukrozott tejjel. A lisztet beleöntjük egy keverőtálba, hozzáadjuk a sót, olvasztott vajat, majd az élesztős tejet. Pár perc alatt készre dagasztjuk. Amikor kész a tészta kettéosztjuk, kinyújtjuk. A lapokat 4 részre vágjuk és egyenként tovább nyújtjuk amilyen vékonyra csak lehet. A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel. A sütőt előmelegítjük 200-210 fokra. A sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet. 15-20 perc alatt arany barnára sütjük. Ha köménymagos vagy sós változatot szeretnénk akkor sütés előtt szórjuk meg a kiflik tetejét.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This