Tóth-Pallós Anita csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:

  • 30dkg liszt
  • 1,5dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg porcukor
  • 0,4 dkg só
  • 5 dkg margarin
  • 1 tojás sárgája
  • vanília aroma
  • 1 dkg kakaópor

Elkészítés: A tejet langyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt és kevés cukrot adunk hozzá. Míg felforr a tej, a többi alapanyagot egy tálba helyezzük, majd hozzáöntjük az élesztős tejet és tésztát gyúrunk belőle. 2 felé osztjuk a tésztát, és az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport egy pici vízzel, és egyneművé gyúrjuk. Ezután letakarjuk a tésztákat, és meleg helyen fél órát állni hagyjuk. A kelesztést követően a tésztákat annyi felé osztjuk, ahány szállal fonni szeretnénk, majd a fonás után tepsibe helyezzük és még 1 órát kelesztjük. Sütés előtt tojás fehérjével lekenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

Pin It on Pinterest

Share This