Kiss Katalin csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 250 g túró
  • 250 g liszt
  • csipet só
  • 6 g foszfátmentes sütőpor
  • 1 dl tej ( lehet növényi tej is)
  • 5 ek olaj
  • 10 dkg porcukor

Töltelékhez:

  • holland kakaópor vagy karobpor
  • olaj vagy olvasztott vaj/margarin

 

Elkészítése:

A túrót a cukorral alaposat törjük össze majd tegyük hozzá a tejet és az olajat, majd a sütőporral elkevert liszt. Alaposan összedolgozzuk, lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk. Megkenjük olajjal/vajjal..az általunk választott töltelékkel egyenletesen megszórjuk. Szorosan feltekerjük, és kb 2 centis szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt 180 fokos sütőbe tesszük. kb 10-12perc alatt készre sütjük.

Tipp

Sütésnél, ha kap egy kis színt a csigánk akkor már ki is vehetjük, mert különben kiszárad. Tálalhatjuk porcukorral meghintve, vagy magában is.

Pin It on Pinterest

Share This