Szabó Katalin csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 egész tojás
  • 1 tojásfehérje
  • csipet só
  • 3 ek. cukor
  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojás sárgája
  • 1 egész tojás a lekenéshez

 

Elkészítés:

Dagasztógépbe tesszük a hozzávalókat a tojássárgája kivételével és hagyjuk, hogy a gép szép hólyagos tésztát készítsen. Kelesztőtálban duplájára kelesztjük, majd lisztezett felületre borítjuk. Kétharmad részéből kb. 40 cm hosszú rudat sodrunk, amit félbehajtunk és megcsavarunk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a közepébe egy nyújtófával mélyedést készítünk. A tojássárgáját kevés tejjel elkeverjük és a mélyedést kikenjük vele. A maradék tésztából három vékony hurkát sodrunk, megfonjuk és a mélyedésbe tesszük. Hagyjuk duplájára kelni, lekenjük az egészet a tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben  kb. 30 percig sütjük. Ha szükséges félidőben letakarjuk a tetejét, hogy ne égjen meg.

Pin It on Pinterest

Share This