Kis Anita csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
10 dkg vaj
10 dkg cukor
3 db tojás sárgája
2,5 dkg élesztő
2 ½ dl tej
1 citrom reszelt héja
1 cs vaníliás cukor
Csipet só
45-50 dkg liszt
Fahéj

Elkészítés:
A vajat a cukorral és a tojás sárgájával habosra keverjük. Az élesztőt ½ dl langyos tejben felfuttatjuk, hozzáadunk 1 ek cukrot, a citrom reszelt héját, vaníliás cukrot, sót és még 2 dl meleg, de nem forró tejet. Végül hozzáadjuk a lisztet és a felfuttatott élesztőt. A tésztát jól összegyúrjuk, majd kelesztjük. Ha megkelt lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk téglalap alakúra kb 30x40 cm, 1,5-2 cm vastagságúra. Megszórjuk a cukrozott fahéjjal, vigyázni kell, mert ha túl sok a töltelék akkor összehúzza a tésztát. Feltekerjük úgy mint a csigát és belerakjuk a kivajazott, kilisztezett formába. 175 fokon alsó-felső sütéssel 30 percig sütjük úgy, hogy alufóliával letakarjuk, utána fólia nélkül még 20 percig sütjük.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This