Nyirőné Sebestyén Erika csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 30dkg liszt ( teljes kiőrlésűt is használhatunk)
  • 1 tojássárgája
  • 2 ek étolaj
  • 1 ek cukor
  • 1,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő

 

Elkészítés:

Langyos cukros tejbe felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókból tésztát gyúrunk majd 45percet pihentjük.45 perc után a tésztát kettévesszük, majd azt 4felé osztjuk. Egyesével kis korongnak kinyújtjuk és megkenjük pici olvasztott vajjal vékonyan majd cukros kakaó keverékével megszórjuk. A korongokat feltekerjük egyesével  és csavarunk egyet mindegyiken, majd csiga alakba tesszük a sütőpapírral bélelt tepsire. Tojással lekenjük a csigákat. 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.

Tipp:

A kakaós tölteléket fahéjra vagy kókuszreszelékre is cserélhetjük.

Pin It on Pinterest

Share This