Hendre Alexandra csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
(Bögre 2,5 dl)
4 bögre liszt
1/3 bögre olaj
1 bögre tej
1 szárított élesztő, vagy 2,5 dkg friss
1 tk só
2 tk cukor
A kenéshez:
1 tojás felverve
A szóráshoz:
Szezámmag, vagy köménymag sóval, sajt, vagy ki mit szeret

Elkészítése:
A tejet, olajat meglangyosítjuk egy tálban, beleszórjuk az élesztőt. Az élesztőt kavarjuk el, majd a többi hozzávalóval gyúrjuk össze. A tésztát ezután négy egyforma gombócra elosztjuk. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A gombócokat kör alakúra nyújtjuk, kb fél-egy centi vastagságúra. A köröket nyolc-nyolc egyforma cikkre vágjuk átlósan haladva, mint egy tortát. A cikkeket kifli alakúra csavarjuk. A szélesebbik végével kezdve tekerjük, majd egy picit meghajlítjuk, hogy kifli formájú legyen. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk. Megkenjük őket tojással, megszórjuk, amivel tetszik. A kifliket kb. 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This