Vasy Orbán Katalin csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:

  • 1 alma
  • 6db aszaltszilva
  • 1 evőkanál zabpehely
  • 3 evőkanál liszt
  • 1,5dl tejszín
  • 1 tojás

Elkészítés:  A szilvát és a zabpelyhet felöntjük a tejszínnel, állni hagyjuk kb 10-15 percet, majd egy botmixerrel összemixeljük. Almát megpucoljuk, lereszeljük majd hozzáadjuk a tojást, és szintén összeturmixoljuk. Végül a 2 mixet összeöntjük, és kevergetés mellett 3 evőkanál lisztet teszünk bele. A kész tésztát csomómentesre keverjük, majd kis lángon egy cseppnyi olajjal, vagy kókuszzsírral kisütjük.

Tipp: Miután a lisztet beletesszük a masszába, kicsit pihentetni kell kb. 10-15 perc, hogy megszívja magát, így nem kell sok lisztet használnunk.

Pin It on Pinterest

Share This