Hozzávalók:
500g liszt / fele sima fele tönköly
3 dkg élesztő
Kb 2 dl tej / lehet fele zabtej
15 dkg vaj vagy margarin
Ízlés szerint pici só
1 egész tojás

Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben, majd jól kidolgozzuk a tésztát. Max 15-20 percig pihentetjük, 4 gombócra szedjük, kinyújtjuk kör alakba, és 8 cikkre vágjuk. Feltekerjük majd kifli formára hajlítjuk, a felvert tojással megkenjük, majd reszelt sajttal megszórjuk.
35-40 percig sütjük 170-180 fokon.
Ha a tejet cseréled zabtejre, ill a vajat jó minőségű margarinra, és csak a sárgáját használod, akkor 10 hónaptól mehet!
Tipp: 1 hónapig simán eláll a fagyasztóba is, így nem kell bolti pékárut adni a babának.

 

16265163_1398846270189352_2660615763144104016_n

Mentés

Pin It on Pinterest

Share This