Kiss Katalin csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • kevés petrezselyemzöld
  • majoránna
  • őrölt bors

A levesléhez:

  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • karalábé
  • zellergumó
  • őrölt bors

 

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockákra, karikákra vagy hasábra vágjuk. Kevés zsiradékon megdinszteljük a zöldségeket, majd bő lével felöntjük. A legfinomabb hús vagy csont alapléből készítve, de a zöldségek leve is elegendő. Ez esetben használjunk leveskockát vagy ételízesítőt. Míg fő, elkészítjük a májgaluskát. A májat elkaparjuk (azaz deszkára téve egy éles késsel elkezdjük kaparni, így megszabadítjuk a hártyáktól), majd összekeverjük a tojással, a zsemlemorzsával (vagy grízzel), sózzuk, borsozzuk, kevés aprított vagy szárított petrezselyemzöldet és majoránnát is adunk hozzá, elkeverjük. Amikor a zöldségek megpuhultak, a forrásban lévő levesbe szaggatjuk a májgaluskát. Ízlés szerint adható a leveshez kevés őrölt pirospaprika is.

Pin It on Pinterest

Share This