Hozzávalók:

Főzelék:

  • 500g mirelit borsó
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • Fél édesburgonya a sűrítéshez
  • 2 ek olaj

Fasírt:

  • 400g csicseriborsó / főzve, vagy üveges/
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • Zöldfűszerek / oregano, petrezselyem
  • 2 tojás
  • 2 ek zsiradék
  • 2-3 ek zabpehely

 

Elkészítés:

A répát és a hagymát összevágjuk majd az olajon megpároljuk. Pár perc múlva hozzátesszük a borsót majd 5-10 percig tovább pároljuk. Ezután felöntjük vízzel ( ha van leveslé lefagyasztva az még jobb)
Friss zöldfűszerrel és sóval ízesítjük (petrezselyem és bazsalikom)
Mikor elkészült pürésített édesburgonyával sűrítjük.

A csicseriborsót aprítjuk géppel, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot. Zsemlemorzsába hempergetjük, majd olajozott sütőpapírra tesszük, majd picit megkenjük olajjal. Sütőben megsütjük, majd mielőtt kivesszük, reszelt sajttal megszórjuk ( ezt bele is keverhetjük)

Pin It on Pinterest

Share This