Hozzávalók:

  • 250g vöröslencse jól megmosva
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Házi ételízesítő ízlés szerint (lsd házi ételízesítő recept)
  • 1 babérlevél
  • Tejföl vagy natúr joghurt
  • Mustár
  • Almaecet

Az újhagymát és a fokhagymát a tisztítás után feldaraboljuk, majd az ételízesítővel a babérlevéllel és a lencsével együtt edénybe helyezzük. Annyi vízzel öntjük fel a lencsét, hogy 2 ujjnyira lepje el és addig főzzük míg a lencse puha nem lesz. (kb 30 perc) Ezután ízesítjük  a mustárral, az ecettel és a tejföllel. (ízlés szerint)

Tipp:

  • Ha a hagymákat nagyobb darabokban főzzük meg, akkor a főzés végén kivehetjük egészben és egy kis lencsével együtt összeturmixolva sűríthetjük a főzelékünket.

 

Pin It on Pinterest

Share This