Nyíri Georgina – Vidám zöldségek húscsavarral

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált pulykahús (vagy sertés)
  • ½ teljes kiőrlésű kifli vagy zsemle
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa
  • fűszerpaprika
  • őrölt kömény
  • 10 dkg reszelt gouda sajt
  • petrezselyem
  • 2 szál zöldbab
  • 1 csepp házi ketchup
  • 1 kisebb édesburgonya
  • 1 szelet sült sütőtök
  • repceolaj

 

A darált húst fasírt alapnak bekeverem a vízbe beáztatott kinyomkodott kiflivel, tojással, fűszerekkel és annyi zsemlemorzsával amitől fasírt állagú lesz. Egy olajozott alufólián kinyújtom a fasírt alapot és rászórom a felületre a reszelt sajtot és a petrezselymet, de lehet más zöldfűszerrel is készíteni. Ezt az alapot az alufólia segítségével feltekerem, és az alufóliába betekerve berakom a sütőbe. 180 fokon 1 óráig sütöm. Az édesburgonyát meghámozom, összekockázom, és megpárolom. A puha édesburgonyát egy kis főzővízzel és a sült sütőtökkel összepürésítem botmixerrel. A zöldbabot megpárolom. Ezután a hústekercset felszeletelem, és a legszebb szeletet tálalhatom is a kisbabámnak, mint csigaház. Az édesburgonya püréből lehet a csiga teste. A ketchup szemek a zöldbab kocsányon is.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This