Gergán Adrienn csoporttagunk ajánlása alapján
Hozzávalók:
Tésztához:
- 500 g búzafinomliszt
- 2 db tojás
- 250 ml tej
- 20 g élesztő
- 100 g cukor
- 1 kk. rum
- 100 g margarin
- csipet só
Töltelékhez:
- 400 g túró
- 2 ek. porcukor
Befejezéshez:
- olaj a bukták megkenéséhez
- ízlés szerint porcukor
- 50 g mandulaszirom
Elkészítés:
A meleg tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, majd megvárjuk, míg az élesztő felfut. Egy tálba beleöntjük a kovászt, hozzáadjuk a lisztet, beleütjük a tojást, belerakjuk a vajat, beleöntjük a rumot, sózzuk, majd az egészből tésztát dolgozunk. A tésztát addig kelesztjük, amíg kétszeresére nem nő. A megkelt tésztát 18 részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, majd megtöltjük a cukorral elkevert túróval. A túrót a tésztába becsomagoljuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A buktákat olajjal megkenjük, mandulaszirommal megszórjuk.200 fokon 5 percig sütjük, majd a hőfokot visszavesszük 160 fokra és aranyszínűre sütjük. Miután megsült, porcukorral megszórjuk.