Gergán Adrienn csoporttagunk ajánlása alapján

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 500 g búzafinomliszt
  • 2 db tojás
  • 250 ml tej
  • 20 g élesztő
  • 100 g cukor
  • 1 kk. rum
  • 100 g margarin
  • csipet só

Töltelékhez:

  • 400 g túró
  • 2 ek. porcukor

Befejezéshez:

  • olaj a bukták megkenéséhez
  • ízlés szerint porcukor
  • 50 g mandulaszirom

 

Elkészítés:

A meleg tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, majd megvárjuk, míg az élesztő felfut. Egy tálba beleöntjük a kovászt, hozzáadjuk a lisztet, beleütjük a tojást, belerakjuk a vajat, beleöntjük a rumot, sózzuk, majd az egészből tésztát dolgozunk. A tésztát addig kelesztjük, amíg kétszeresére nem nő. A megkelt tésztát 18 részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, majd megtöltjük a cukorral elkevert túróval. A túrót a tésztába becsomagoljuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A buktákat olajjal megkenjük, mandulaszirommal megszórjuk.200 fokon 5 percig sütjük, majd a hőfokot visszavesszük 160 fokra és aranyszínűre sütjük. Miután megsült, porcukorral megszórjuk.

Pin It on Pinterest

Share This