Ockenfusz-Pék Eszter csoporttagunk receptje alapján

Hozzávalók:
Bulgur
Hagyma
Olívaolaj
Padlizsán
Darált sertés comb
1 gerezd fokhagyma

Bors
Borsikafű
Kurkuma
Fahéj
Metélőhagyma
Kakukkfű
1 db paradicsom
Natúr görög joghurt

Elkészítés:
A bulgurt forró vízbe áztatjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, majd olíva olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, majd fűszerezzük. A padlizsánt kettévágjuk, a kikanalazott belső részt kockára vágjuk és serpenyőbe tesszük. Olíva olajon pici sóval, borssal, kakukkfűvel, fokhagymával pirítjuk. A félbe vágott padlizsánt addig kis citromlével, sóval, olíva olajjal átdörzsöljük. Amíg a belső pirul, addig a melegedő sütőbe tesszük. A húst, bulgurt és a padlizsán belsejét összekeverjük és betöltjük a félbevágott padlizsánba. A tetejére natúr görög joghurtot teszünk.

 

Letöltötted már applikációnkat? Ha nem itt megteheted:

IOS: ITT TÖLTHETED LE

Android: ITT TÖLTHETED LE

Pin It on Pinterest

Share This